Over Bambam

Sinds 2019 maakt Bambam deel uit van Anterius Restauratie en Onderhoudsgroep. Deze samenwerking maakt het mogelijk om in te schrijven voor grote projecten waar meerdere disciplines gevraagd worden.

Bambam restaureert natuursteen onderdelen in (monumentale) woonhuizen en andere gebouwen. Bijvoorbeeld: topgevels, stoepjes, trappenhuizen, natuurstenen balkons, dragende consoles, gevelstenen, lijstwerk, trappen, dorpels en bordessen, marmeren vloeren, lambriseringen, schouwen, vensterbanken, aanrechtbladen. Ook kunnen we het ontwerp en de uitvoering verzorgen van speciale grafmonumenten, gevelstenen, brievenbussen, huisnummers, e.d..

Bambam werkt niet volgens een vast draaiboek, zorgvuldigheid staat voorop. Per project nemen we de schade op en onderzoeken de oorzaak van de schade. Op basis van onze bevindingen en de wensen van de opdrachtgever doen we een restauratievoorstel. Deze manier van werken is altijd terug te zien in het resultaat: een duurzame restauratie die nauwelijks zichtbaar is als restauratie maar wel weer veilig en beschermd tegen alle invloeden van buitenaf.

Naast het dagelijks werk zetten we ons bij Bambam in voor het behoud en de overdracht van kennis over het ambacht en het daarbij behorende vakmanschap. We vinden het belangrijk dat meer mensen (en jongeren!) ervaren hoe mooi het is om met je handen te werken. Het opleiden van jonge mensen tot (restauratie) steenhouwers is bovendien een monumentale noodzaak: hoe zullen we anders ons historisch erfgoed ook in de toekomst kunnen onderhouden?

Bambam video

Bambam in de media